چرا سرعت کامپیوتر کند می شود؟
کامپیوترها دارای مشخصات فراوانی هستند که این مشخصات در ظرفیت یا سرعت کامپیوترها نقش مهمی دارند. سرعت یک دستگاه بر اساس میزان ذخیره داده ها و دسترسی سریع به داده ها اندازه گیری می شود، البته سایر اجزاء نیز باید به داده ها دسترسی داشته باشند. گاهی با وجود مشخصات خوب، باز هم سرعت کامپیوتر کند است، در این مواقع تنها سوالی که پرسیده می شود این است که چرا سرعت کامپیوتر کم است؟
غیر از چیزهای معمول و غیرقابلاجتناب مثل کهنه شدن، جریان برق غیرمنتظره، مشکل سختافزاری و چیزهای اینچنینی، مراقبت صحیح از کامپیوتر هم میتواند یک موضوع مورد بحث جالب و مهم باشد. چراکه یک سری چیزها هستند که طول عمر دستگاهتان را کاهش داده وسرعت آن را پایین میآورند.
چرا کامپیوترتان از شما متنفر است؟ چرا انقدر کند است؟ اگر شما هم از آن دسته آدمهای سربههوا هستید که یکی از مشکلاتی که پایین به آن اشاره کردیم را دارید شاید اگر کامپیوترتان آدم بود واقعاً از شما متنفر میشد! در ادامه با ما همراه باشید!
1- شما نرمافزار کامپیوترتان را از آپدیتها و پجهای امنیتی محروم میکنید
شاید جواب سؤال: چرا کامپیوتر من انقدر کند است؛ در صفحهی آپدیت نرمافزارهایتان باشد. با مراجعه به این صفحه شاید متوجه شدید که کلی آپدیت و رفع اشکال وجود دارند که منتظر دستور شما هستند. آپدیتهای نرمافزاری مهم هستند چراکه شاید سازندهی دستگاه تغییراتی را در آپدیت ایجاد کرده باشد که موجب بهبود عملکرد کلی دستگاه میشوند و اگر شما بهطور منظم کامپیوترتان را آپدیت نکنید خودتان را هم از ویژگیهای جدید و هم پجهای امنیتی برای باگهایی که گاهوبیگاه پیدا میشوند محروم میکنید.
شما همچنین باید آنتیویروس خود را هم بهروز نگهدارید و همین قضیه برای نرمافزارهای مختلفی که بر روی کامپیوترتان استفاده میکنید هم صدق میکند چراکه مشکلات مربوط به یک برنامه میتواند بر روی عملکرد کلی سیستمتان تأثیر بگذارد.
2- شما حواستان به گردوخاک و کثیفی کامپیوترتان نیست
اگر میخواهید کامپیوترتان را از مرگ زودرس حفظ کنید یادتان باشد که گردوغبار و لوازم الکترونیکی با هم خوب کنار نمیآیند. گردوغبار خصوصاً در اطراف فن جمع میشود و باعث میشود که دستگاه نتواند خنککنندگی لازم را داشته باشد.
3- قبل از دانلود چیزهای مختلف فکر کنید
کسی نباشید که کامپیوترش را پر از چیزهایی میکند که اصلاً نمیداند چه هستند و به چه دردی میخورند. بعضیها هم هستند که حواسشان نیست و برنامههای تبلیغاتی یا برنامههای اسپم دانلود میکنند. این برنامهها خیلی به دستگاه شما ضربه میزنند، چراکه احتمال بدافزار بودن آنها خیلی بالاست. درواقع هکرها از همین طریق در سیستم افراد نفوذ میکنند چراکه خیلیها روی هر چیزی که زیردستشان میآید کلیک میکنند. اگر فکر میکنید احتمال آسیبپذیر بودن کامپیوترتان در برابر باج افزارها بالاست حتماً از نرمافزارهای حفاظتی مناسب استفاده کنید.
4- شما بر روی هارد درایوتان زبالهی دیجیتالی ذخیره کردهاید
اینکه هارد درایوتان را با چیزهای مختلف پرکنید آسیبی به کسی نمیزند، این هارد درایو شماست و هر کاری بخواهید میتوانید با آن بکنید اما انجام مداوم این کار ممکن است به کامپیوترتان صدمه بزند، مخصوصاً اگر اکثر اطلاعات ذخیرهایتان کاملاً زباله باشد. مثلاً فیلمها و عکسهایی که یکبار دیدهاید و هیچوقت دیگر نمیخواهید آنها را ببینید. ذخیرهی چیزهای زیاد و بیخود هم زحمت آنتیویروس را بالا میبرد چون باید هر بار فایلهای بیشتری را اسکن کند که همین هم باعث افت سرعت میشود. کامپیوتر شما همچنین برای اینکه با راندمان بالا کار کند نیاز به فضای خالی دارد، فضای خالی پیشنهادی ما 10 تا 15 درصد است که اگر بیشتر باشد هم چه بهتر.
5- شما در هنگام راهاندازی کلی برنامه لود میکنید
یکی از دلایل کند شدن کامپیوتر هم میتواند این باشد که شما برنامههای بسیاری را در هنگام را اندازی لود میکنید که البته اکثرشان هم توسط خود سازنده شروع به فعالیت میکنند. مسلماً اگر انقدر تنبل باشید که برنامههای غیرضروری را غیرفعال نکنید، کامپیوترتان از شما متنفر خواهد شد.
در ویندوز 10 مایکروسافت شما میتوانید از طریق این مسیر برنامهها را غیرفعال کنید Task manager >Startup . در لیست بر روی برنامههای موردنظرتان کلیک کرده و سپس Disable را بزنید. بر روی سیستمعاملهای دیگر مانند مک و لینوکس هم میتوانید همین حرکت را انجام دهید.
6- شما هیچوقت کامپیوترتان را خاموش یا ری استارت نمیکنید
بسیاری از مردم هنوز دربارهی این قضیه سردرگماند که باید کامپیوترشان همیشه فعال باشد، بعد از هر بار استفاده خاموش کنند یا حداقل چند وقت یکبار ری استارتش کنند؟ ری استارت سیستم RAM کامپیوتر شما را پاککرده و تمام پروسهها را متوقف میکند. این کار به دستگاه کمک میکند که با رفع مشکلات و هنگیهای موجود یا نصب برنامههای نصفهنیمه، شروع تازه و قدرتمندتری داشته باشد.
7- شما هیچوقت مشکلات کامپیوتر خود را برطرف نمیکنید
مدتی میشود که یک سری بدافزار و ویروس در کامپیوترتان پرسه میزنند، اما شما برایتان مهم نیست چون هنوز میتوانید وبگردیتان را کرده و فیلم تماشا کنید. کامپیوترتان هم در این شرایط عصبانی میشود و یک روز دیگر هیچ کاری نمیتوانید با آن بکنید و برای شما فقط 2 گزینه میماند: آن را تعمیر کنید یا یک دستگاه جدید بخرید. مشکلات نرمافزاری که بهآسانی قابل حل شدن هستند و البته به مشکلات سختافزاری هم باید حواستان باشد که خرج روی دستتان نگذارند.
8- شما به شبکههای وایفای ناشناس کانکت میشوید
هر چیز رایگانی قرار نیست همیشه خوب باشد، این قضیه برای وایفای هم صدق میکند. وقتی در کافهها، فرودگاه، پارکها یا هرجای دیگری وایفای رایگان پیدا کردید، سریع اینترنت را متصل نکنید! از همین وایفاها میشود گاهی دستگاه دیگران را هک کرد و اطلاعاتشان را سرقت کرد و یا بدافزار بر روی سیستمشان نصب کرد. شما حتی باید بلوتوث خود را هم در اماکن عمومی و جاهای غیرقابلاعتماد خاموشکنید.
9- امنیت کامپیوترتان بهاندازهی کافی قوی نیست
آیا پسورد شما هم 123456 است؟ پس خیلی راحت کامپیوترتان را در معرض خطر گذاشتهاید. برای ابزارهای کرک پسورد، حدس زدن پسورد بهاصطلاح قوی شما مثل آب خوردن است.
10- سیستمعاملتان متعلق به زمان اجدادتان است
چرا وقتی ویندوز 10 آمده هنوز باید از ویندوز XP استفاده کرد؟ علاوه بر ویژگیهای جدید که برای ورژنهای جدیدتر آمده، بسیاری از باگهای امنیتی هم در آن برطرف شده است. این قضیه برای سیستمعاملهای دیگر هم صدق میکند، پس حواستان باشد که سرویسدهی و سرعت ورژنهای جدیدتر در عملکرد بهتر خواهند بود.
منبع: دیجی رو