پاوربانک یا شارژر باتری، دستگاهی است که جریان الکتریسیته را در خود ذخیره می کند و با آن دستگاههای الکترونیکی مختلف را شارژ می کند. امروزه استفاده ازپاوربانک تقریبا به امری معمول تبدیل شده است و به عنوان امری ضروری برای استفاده کنندگان موبایل و تبلت شناخته شده است. در این مقاله به 7 پرسش رایج درباره پاوربانکها پاسخ داده شده است.
بسیاری از مشکلات اساسی گوشیهای هوشمند و سایر دستگاههای الکترونیکی طی سالهای اخیر اصلاح شده است، اما مشکل باتری دستگاهها و ناکافی بودن شارژ آنها همچنان برای بسیاری از کاربران آزاردهنده است. برای مقابله با این مشکل میتوان از پاوربانک استفاده کرد. پاوربانک یک باتری بزرگ است که کاربر میتواند آن را با خود حمل کرده و هنگامی که به منبع برق دیگری دسترسی ندارد از آن برای شارژ گوشی یا سایر دستگاههای الکترونیکی خود استفاده کند. سئوالات زیادی درباره پاوربانکها، چگونگی عملکرد و نحوه استفاده صحیح از آنها در ذهن کاربران وجود دارد. اگر شما هم میخواهید کمی بیشتر درباره پاوربانکها بدانید این مقاله مخصوص شما است.
1- ظرفیت پاوربانکها به چه معنا است؟
پاوربانکها در ظرفیتهای مختلفی طراحی و عرضه میشوند. رقم این ظرفیت که با واحد میلی آمپر ساعت (mAh) ذکر میشود ظرفیت کل باتریها (از جمله باتری پاوربانکها و گوشیها) را مشخص میکند. به بیان دیگر، هرچقدر این رقم بالاتر باشد، باتری پاوربانک قادر به ذخیره سازی انرژی بیشتری خواهد بود و در نتیجه شارژ بیشتری نیز برای دستگاه شما فراهم خواهد کرد. به عنوان نمونه باتری آیفون 6 پلاس از یک باتری با ظرفیت 2915 میلی آمپر ساعت برخوردار است، بنابراین اگر بخواهید آن را کامل شارژ کنید باید یک پاوربانک که رقم «میلی آمپر ساعت» آن بالاتر از 2915 باشد در اختیار داشته باشید.
2- آیا همه پاوربانکها قادر به شارژ کردن لپ تاپ هستند؟
نه، همه پاوربانکها نمیتوانند لپ تاپها را شارژ کنند. این امر بدین خاطر است که بیشتر پاوربانکهای موجود، تنها از خروجیهای یواسبی 5 ولت برخوردار هستند. اما برای شارژ لپ تاپها، پاوربانک باید ولتاژهای بالاتر یعنی از 16 تا 20 ولت را داشته باشد. برای اطلاع از ولتاژ دقیق مورد نیاز برای شارژ لپ تاپ خود، آداپتور آن را بررسی کنید. این را در نظر داشته باشید که تنها تعداد معدودی از پاوربانکهای موجود، قادر به شارژ لپ تاپ هستند.
3- منظور از طول عمر پاوربانک چیست؟
باتریهای لیتیوم یون (از جمله لیتیوم پلیمر) که در پاور بانکها و گوشیها استفاده میشوند، سرانجام با گذشت زمان، ظرفیت خود را از دست میدهند (معمولا پس از 200 تا 1000 بار شارژ که این رقم به کیفیت سلولهای باتری و ترکیب شیمیایی آن بستگی دارد). هرچقدر باتری بزرگتر باشد تعداد دفعاتی که آن را شارژ میکنید کمتر، و در نتیجه عمر آن طولانیتر خواهد شد. گوشیها نیاز به شارژ روزانه دارند، از این رو نسبت به پاوربانکهایی که ظرفیت زیادی دارند عمر کوتاهتری خواهند داشت.
نکته: مطمئن شوید که پاوربانک شما از حداکثر سرعت شارژدهی خود در اتصال یواسبی استفاده میکند. برخی از گوشیها از دو حالت شارژ کم سرعت هنگام اتصال به کامپیوتر و شارژ سریع هنگام اتصال به شارژر برخوردار هستند. اگر شما هنگام اتصال گوشی به کامپیوتر و اتصال آن به شارژر تفاوتی میان سرعت شارژ حس میکنید، بررسی کنید که کدام یک از این دو سرعت توسط پاوربانک فراهم میشود. اگر پاوربانک مثل هنگام اتصال به کامپیوتر، شارژ کم سرعت ارائه میکند شاید بتوانید این مشکل را با یک کابل شارژ پرسرعتتر حل کنید. اما ممکن است پاوربانک نتواند انرژی کافی را فراهم کند (معمولا پاوربانکهای با کیفیت پایین این گونه هستند)، که در این صورت بهترین کابلها هم نمیتوانند اثربخش باشند.
4- چرا برخی از پاوربانکها برای شارژ شدن ساعتها وقت میگیرند؟
بسیاری از پاوربانکها تنها از طریق یواسبی شارژ میشوند و بسته به ظرفیتی که دارند شارژ شدن کامل آنها میتواند حتی تا 40 ساعت زمان ببرد (به عنوان نمونه پاوربانکهای با ظرفیت 20000 میلی آمپر ساعت). برای شارژ کردن سریعتر باید پاوربانکهایی که ولتاژ ورودی آنها بالاتر از 5 ولت است را خریداری کنید. این پاوربانکها معمولا با یک شارژر به صورت مستقیم به پریز برق متصل میشوند و شارژ میشوند.
5- سریعترین راه برای شارژ گوشی و جلوگیری از به هدر رفتن شارژ پاوربانک چیست؟
برخی از گوشیها ممکن است به محض اتصال به شارژ، به طور خودکار بستههای بروزرسانی را دانلود کنند و انرژی بیشتری مصرف کنند. اگر این مساله برایتان اهمیت دارد میتوانید هنگام اتصال گوشی به پاوربانک، آن را در حالت پرواز (Flight Mode) قرار دهید. این یک ایده خوب برای صرفه جویی در مصرف انرژی بوده و باعث غیرفعال شدن بسیاری از قابلیتهای گوشی شما و در نتیجه کاهش مصرف باتری توسط گوشی میشود.
6- گوشی خود را تا انتها با پاوربانک شارژ نکنید.
گوشی شما در هنگام شارژ نیز انرژی مصرف میکند که این میزان احتمالا از حالت عادی هم بیشتر است. هنگامی که شارژ باتری در حال پر شدن است (حدود 80 تا 90 درصد)، جریان شارژدهی به باتری قبل از پرشدن شروع به کاهش یافتن میکند و به جای آن بیشتر توان پاوربانک توسط الایدی گوشی، برخی تغییرات (مانند آپدیتها) و موارد دیگر مصرف میشود.
تصور کنید یک کوله پشتی دارید که میخواهید وسایل خود را در داخل آن جا دهید. راحتتر آن است که 80 تا 90 درصد ظرفیت آن را پر کنید. پر کردن 10 یا 20 درصد باقیمانده زحمت زیادی خواهد برد. به همین نحو، توصیه میشود هنگامی که شارژ گوشی به حدود 80 تا 90 درصد رسید، پاوربانک را از گوشی خود جدا کنید تا از به هدر رفتن شارژ پاوربانک جلوگیری شود.
7- آیا میتوان با پاوربانک تلویزیون تماشا کرد؟
پاسخ مثبت است. همان طور که پیشتر ذکر شد، بیشتر پاوربانکهای موجود در بازار تنها از خروجی یواسبی 5 ولت برخوردارند. اما برخی پاوربانکهای پیشرفتهتر نیز وجود دارند که به شما اجازه انتخاب ولتاژ مناسب برای دستگاههای بزرگتر از قبیل تلویزیون، کولرهای مخصوص پیکنیک، فن و نیز شارژ باتری پهباد را میدهند.
پس به لطف پاوربانکها این امکان فراهم است که هنگام آفتاب گرفتن در ساحل و صرف یک فنجان داغ قهوه یا نوشیدنی سرد، از تماشای تلویزیون یا به پرواز درآوردن پهباد خود نیز لذت ببرید. همچنین به کمک برخی پاوربانکهایی که ولتاژ خروجی بالایی دارند حتی میتوانید موهای خود را حالت دهید.
منبع: پلازا مگ