تاثیرات منفی اینترنت بر زندگی
امروزه استفاده از اینترنت رشد چشمگیری داشته است و تقریبا افراد بیشتر وقت خود را به گشت و گذار در اینترنت مشغول هستند. البته در این بین افرادی هم هستند که به دلیل شغلی که دارند از اینترنت استفاده می کنند و از این راه کسب درآمد می کنند. شاید بتوان گفت امروزه اینترنت تمام زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده است.
اینترنت نحوه زندگی و تفکر ما را تغییر داده و زندگی را در بسیاری از زمینهها برایمان سادهتر کرده است. اینترنت نحوه برقراری ارتباط افراد با یکدیگر را نیز دستخوش تغییر کرده است؛ اما این پدیده هم مانند خیلی چیزهای دیگر یک شمشیر دو لبه است که استفاده نادرست از آن میتواند به ضرر افراد باشد تا به سودشان. در ادامه قصد داریم تا شما را با 10 راهی که اینترنت میتواند تاثیر سوء بر زندگیتان داشته باشد آشنا کنیم.
1- تشخیص راست و دروغ سخت میشود
در گذشته اطلاعات موثق را از رادیو و تلویزیون دریافت میکردیم اما با این سرعت گسترش اطلاعات گاهی پیش میآید که تلویزیون و رادیو هم اخبارشان را از شبکههای اجتماعی بگیرند؛ اما از آنسو، حتماً دیدهاید که خیلیها با استفاده از همین موضوع چه تبلیغات دروغینی کرده و اخبار و اطلاعات غلط به خورد مردم میدهند.
2- قلدری اینترنتی به وجود می آید
حدود 92 درصد از کودکان و نوجوانان در آمریکا روزانه در اکانتهای شبکههای اجتماعیشان لوگ این میکنند. در این اکانتها ممکن است تحت تاثیر عکس پروفایلها، شادی و یا زندگی خیلی لوکس دیگران قرار بگیرند. شاید راهحل بتواند این باشد که افراد فقط دوستان نزدیک و خانوادهشان را در شبکههای اجتماعیشان داشته باشند، اما گاهی اوقات همین دوستان و خانواده ممکن است زندگیشان را مانند خاری در چشم شما فروبکنند و کاری کنند که شما احساس کمبود کنید؛ اما باید دانست که زندگی پشت نمایشگرها ممکن است خیلی با آن چیزی که در عکس یا فیلم میبینید متفاوت باشد.
3- بیخوابی صورت می گیرد
بعضیها ممکن است فکر کنند بیخوابی چیز طبیعیای است و دلیل واضحی بر آن نیست، غیر از استرس. بااینحال تحقیقات ثابت کردهاند که جوانان 19 تا 28 سال از بیخوابی رنج میبرند. در این تحقیق یک سری از این جوانان اعتراف کردهاند که هفتهای 150 ساعت رو به روی انواع مختلف اسکرینها هستند و باید گفت که احتمال افسردگی خانمها از آقایان در چنین شرایطی بیشتر است.
4- کودکان در معرض محتوای نامناسب سنشان هستند
قطعاً اینترنت با حضور میلیونها سایت در آن خیلی فضای امنی نیست. شاید فکر کنید کودکتان مشغول بازی است اما یک تبلیغ نامناسب روی صفحه ظاهر میشود. نمیتوان تمام سایتها را بلاک کرد و حتی اگر بشود هم شبکههای اجتماعی خود ممکن است که گاهی حاوی چنین چیزهایی باشند. البته که باید والدین هم در آموزش فرزندان بکوشند اما در کل اینترنت خیلی محل امنی برای کودکان نیست.
5- احساس ناامنی بیشتر می شود
صفحهی اینستاگرام سلبریتیها گاهی وقتها میتواند به مدت طولانی ما را مشغول خودش کند. آنها در جت شخصیشان هستند و یا لیوان به دست به دوردستها زل زدهاند، حال آنکه شما ممکن است روی تخت خود دراز کشیده باشید و حتی ماشین شخصی هم نداشته باشید. تازه فتوشاپ و دیگر ابزارهایی که برای هرچه بهتر به نظر آمدن چهرهشان استفاده میکنند هم بماند. البته باید بدانید که شما هم میتوانید به هرچه که میخواهید برسید و قطعاً آن سلبریتیها هم لحظات دردناک و سخت خودشان را دارند.
6- در عموم زندگی شخصیتان را به اشتراک میگذارید
گاهی اوقات حس میکنید ایده و تفکری دارید که بقیه هم باید بدانند و خب آن را پست میکنید. بااینحال ممکن است زندگی شخصی، احساسات و دیدگاههایتان را هم به اشتراک بگذارید. در این حالت دیگر هیچ رازی ندارید و حتی افرادی که نمیشناسید از کوچکترین جزئیات زندگی شما خبر دارند و همین گاهی اوقات میتواند کار دستتان بدهد.
7- باعث هدر دادن انرژی میشود
تابهحال زاغ سیاه کسی را در اینترنت چوب زدهاید؟ تابهحال بارها و بارها پروفایل دوست قدیمیتان را زیر و بالا کردهاید؟ خیلیها هستند که با اینکه در روابط جدیدی هستند مدام این کار را از روی عادت میکنند و بدین شکل خودشان را عذاب میدهند.
8- اینترنت موجب عدم تمرکز میشود
مسلماً بین کسانی که 24 ساعته در اینترنت هستند و کسانی که وقتشان را به مطالعه میگذرانند تفاوتهایی هست. شیوهی مطالعهی اینترنتبازها هم با دیگر افراد متفاوت است. قطعاً وقتی از جاهای مختلف پیام دریافت کنید و فکر چک کردن چیزهای مختلف باشید دایرهی توجه شما کاهش پیدا میکند. این از لحاظ علمی هم اثبات شده که اینترنت حواس ما را از زندگی واقعیمان پرت میکند.
9- شما را تحت تاثیر افراد احمق قرار میدهد
رسانههای اجتماعی پناهگاه افراد عشق معروفیت هستند. در چنین جاهایی برای معروف شدن حتماً لازم نیست ماشین پرنده یا جزیرهای جدید اختراع و کشف کنید. گاهی یک ویدیو کافی است تا مدتها بر سر زبان مردم بیفتید.
10- اینترنت بر زندگی اجتماعیتان تاثیر میگذارد
روزهایی که خانوادهها با هم به پیکنیک میرفتند و دوستها رودررو دورهم جمع میشدند کمرنگتر شده. البته که رسانههای اجتماعی فرصت خوبی در اختیار افراد خجالتی و دورنگرا قرار دادهاند اما بههرحال تعاملات اجتماعی رودررو خیلی کاهش یافته و همه چیز به ارتباطات پیامی بسنده شده است.
منبع: دیجی رو