دلایل اصلی نخریدن تلویزیون هوشمند
تلویزیون های هوشمند که گاهی اوقات به عنوان تلویزیون های متصل شده یا تلویزیون های ترکیبی نیز نامیده می شوند، یک تلویزیون با اینترنت یکپارچه و ویژگی های تعاملی “وب 2.0” هستند. تلویزیون هوشمند یک همپوشانی تکنولوژیکی بین کامپیوترها، تلویزیون های صفحه تخت و جعبه های تنظیم می باشد. این دستگاه ها علاوه بر قابلیت های سنتی بیننده را قادر می سازد تا با آیکون ها یا تصاویر روی صفحه ارتباط برقرار کند.
چند سالی است تلویزیون های هوشمند وارد بازار شده اند. این تلویزیونها جهت استفاده از امکانات، به اینترنت نیازمند هستند و به همین دلیل است که آنها را internet-ready مینامند. همانطور که میدانید قیمت تلویزیونهای هوشمند به مراتب بالاتر از تلویزیونهای معمولی است. اما آیا این اختلاف قیمت که بعضاً کم هم نیست جهت خرید یک تلویزیون هوشمند به صرفه است؟ جواب ما به این سوال “خیر” خواهد بود.
البته منظور ما این نیست که تلویزیونهای هوشمند کاملاً بی فایده هستند، اما تنها تعداد خاصی از آنها هستند که دارای امکانات ویژه ای میباشند آن هم با قیمتهایی بالا! با این حال این قضیه غیرقابل انکار است که خیلی زود تلویزیونهای هوشمند منسوخ شدند. اما در زیر به 5 دلیل اصلی جهت نخریدن تلویزیون هوشمند خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
1- ریسک امنیتی بالا
همواره یکی از مهم ترین مباحث در استفاده از تلویزیونهای اینترنتی، بحث امنیت این دستگاهها است. هر دستگاهی که از اینترنت استفاده میکند میبایست توسط نرم افزارهای امنیتی مختلف پشتیبانی شود. اما تاکنون کمپانیهای سازنده تلویزیونهای هوشمند هیچ مطلبی را در این باره عنوان نکرده اند. در صورت هک شدن تلویزیون هوشمند شما، هکر میتواند به اطلاعات ضبط شده شما دسترسی پیدا کرده و یا سیستم تلویزیون شما را از بین ببرد. علاوه بر آن اگر تلویزیون شما شامل یک دوربین کوچک نیز باشد، خطر هک کردن آن دوربین و تماشای آن در شرایط آنلاین از سوی هکر وجود دارد.
2- ایده خوب اما محصول نهایی نامناسب
هرچند که ممکن است ایدههای بزرگی در پشت قضیه تلویزیونهای هوشمند وجود داشته باشد، ولی در عمل ما شاهد این قضیه نبوده ایم تا آنکه رفته رفته موجب منسوخ شدن این دست از دستگاهها باشیم. شاید بزرگترین استفاده تلویزیونهای هوشمند استفاده از شبکههای اشتراکی مانند نت فلیکس و یا هولو باشد که این سرویسها نیز در کشور غیرمجاز و غیرقابل دسترس میباشند.
3- تلویزیون هوشمند اما رابط کاربری غیرهوشمند
قابلیتهای هوشمند نیازمند یک رابط کاربری هوشمند نیز هستند. همانند تلفن های هوشمند و یا کامپیوترها که هردو از روشهای مهمی مانند تایپ و اشاره پشتیبانی میکنند. تلویزیونهای هوشمند اکثراً فاقد این دو گزینه بوده و یا در صورت پشتیبانی نیز این امر فوق العاده ضعیف است.
4- ساده و غیرقابل اعتماد بودن اپلیکیشنهای تلویزیونی
هنگامی که برای نخستین بار تلویزیونهای هوشمند عرضه شد، یکی از بزرگترین قابلیتهایی که ارائه داد امکان دانلود اپلیکیشن بود. از این اپلیکیشنها میتواند به Ted Talks، Spotify، Netflix و غیره اشاره کرد که بهترین عملکرد را بر روی تلفنهای هوشمند داشته و عملاً با قدرت بسیار پایین و البته بی توجهی سازندگان به خواستههای کاربران، برای این تلویزیونها عرضه شده اند.
5- غیر مهم بودن ویژگیهای اضافه
در قبال هزینهای که پرداخت میکنید تلویزیونهای هوشمند امکانات برتری را به شما ارائه نمیکنند. یکی از انها کنترل از راه دور است که تقریباً تمامی رسانهها و دستگاهها دارای آن میباشند. پخش رسانههای هوشمند به صورت بیسیم نیز دیگر قابلیت این دستگاهها است. هرچند که درحال حاضر تلویزیونهای معمولی وای-فای نیز قادر به ارتباط با کامپیوتر شما و سپس پخش فایلهای شما هستند. از نظر بازی و وب هم بعید به نظر میرسد با توجه به بازیهای ضعیف ارائه شده برای این دستگاهها کسی از تلویزیون استفاده کند. تصاویر سه بعدی نیز با یک عینک برای شما ممکن خواهند بود. عینکی که با استفاده از یک صفحه نمایش کوچک مخصوص کامپیوتر نیز قادر خواهد بود شما را با توجه به تکنولوژی مانیتورتان، به دنیای تصاویر سه بعدی متصل نماید.
منبع: دیجی رو