استفاده از آنتی ویروس در موبایل ضروری است؟
نرم افزار آنتی ویروس یک برنامه یا مجموعه ای از برنامه هایی است که برای جلوگیری، جستجو، شناسایی و حذف ویروس های نرم افزاری و سایر نرم افزارهای مخرب مانند کرم ها، ابزارهای تبلیغاتی و غیره طراحی شده اند.
این ابزارها برای کاربرانی که نصب و به روز هستند، حیاتی هستند زیرا یک کامپیوتر بدون نرم افزار ضد ویروس در عرض چند دقیقه از اتصال به اینترنت آلوده می شود. شرکت های ضد ویروس به طور مرتب ابزارهای تشخیص خود را برای مقابله با بیش از 60،000 تکه جدید از نرم افزارهای مخرب ایجاد می کنند.
بسیاری از کاربران براین باورند که استفاده از اپلیکیشنهای امنیتی و آنتی ویروسها بر روی تلفنهای هوشمند امری بسیار مهم و ضروری است و دلیل آنها نیز بر این بوده که اپل و بسیاری از ویروس نویسان به دنبال تخریب امنیت اندروید به واسطه اپلیکیشنهای مخرب است! با توجه به اتفاقاتی که در سالهای اخیر افتاده و بحث داغ امنیت اپلیکیشنهای اندرویدی، در این مطلب به لزوم استفاده از آنتی ویروسهای موجود در بازار اپلیکیشنها خواهیم پرداخت که خالی از لطف نخواهد بود.
گوگل به صورت رسمی اعلام کرده که در 99 درصد موارد، نصب اپلیکیشنهای آنتی ویروس سود چندانی را برای کاربران به همراه نخواهد داشت. همچنین مدعی شده که بیشتر تهدیدات، ناشی از فایلهای مخرب اپلیکیشنهایی است که توسط خود توسعه دهندگان منتشر میشود.
حال با استناد به صحبتهای مدیران بخش امنیت اندروید گوگل، میتوان گفت که درواقع بیشتر اپلیکیشنهای آنتی ویروس تنها برای فروش هستند که با روانه کردن فایلهای مخرب، اقدام به عرضه آنتی ویروسها مینمایند.
ویروس اندرویدی چیست؟
این ویروسها یک نوع فایل مخرب هستند که به واسطه نصب اپلیکیشنهای آلوده وارد تلفن هوشمند شما میشوند. البته این ویروسها در اکثر مواقع قدرت مقابله با اندروید را نداشته و با تنها بخشهای نرم افزاری تلفن شما را تصاحب خواهند کرد و با فرستادن سیگنالهای هرز، موجب کاهش سرعت سیستم شما میشوند.
در این بین باید دید که صحبتهای لودویگ صحیح است و یا گزارشهای امنیتی که از سوی آنتی ویروسها منتشر میشود؟ به نظر میرسد که در اکثر مواقع آنتی ویروسها با انتشار این گزارشات قصد ترساندن کاربران و فروش هرچه بیشتر محصولات خود را دارند.
این را باید در نظر داشته باشید که بیش از 90% فایلهای مخرب توسط اپلیکیشنها وارد تلفن شما میشوند. فروشگاه گوگل، بزرگترین دشمن این بدافزارها است و آن هم به دلیل میلیون ها دانلود روزانه از این فروشگاه هست که با نظارت درست بر روی فایلهای آپلودیاش، باعث نفوذ چنین بدافزارهایی نخواهد شد. البته در بسیاری از موارد نیز به واسطه فایلهای پیوست ایمیلی روزنهای جهت نفوذ پیدا میکنند.
بدافزارها چه خطری برای تلفن هوشمند ما دارند؟
این بدافزارها تهدید امنیتی برای دستگاه شما به حساب میآیند. در برخی از موارد تنها به ارسال آگهیهایی بر روی صفحه شما بسنده میکنند اما در بعضی از مواقع نیز خطرناکتر شده و اطلاعات کارت اعتباری ذخیره شده درون دستگاه را به مرجع خود تحویل میدهند. در بسیاری از مواقع نیز تلفن شما به صورت اتوماتیک اقدام به دانلود و نصب اپلیکیشن های مختلف میکند که این امر نیز میتواند یکی از نشانه های آلوده شدن دستگاه شما باشد.(البته این قضیه آپدیت اپلیکیشنها توسط فروشگاه گوگل را شامل نمیشود.)
با این وجود نیاز است که یک اپلیکیشن آنتی ویروس نصب کنیم؟
استفاده از اپلیکیشن آنتی ویروس، یکی از روشهای شناسایی فایلهای مخرب در دستگاه شما است. بیش از 100 آنتی ویروس مختلف به صورت رایگان برای پلتفرم اندروید عرضه شده است که کاربران قادر به نصب آنها خواهند بود.
البته برخلاف آنتی ویروسهای تحت ویندوز و یا مک، این اپلیکیشن ها کارایی متفاوتی در سیستمهای اندرویدی خواهند داشت. این آنتی ویروسها قادر نخواهند بود تا به صورت اتوماتیک یک فایل ویروسی را شناسایی نمایند. شما باید به صورت دستی فایل مخربی که توسط آنتی ویروس شناسایی شده را حذف نمایید.
البته نمیتوان در بیشتر مواقع انتظار ایجاد امنیت را از این آنتی ویروسها داشت اما به نظر میرسد که وجودشان حداقل میتواند مانعی کوچک بر سر راه بدافزارها باشد که این سودرسانی، کمتر از ضررشان نخواهد بود.
بنابراین میتوان گفت که نصب آنتی ویروسها علاوه بر این که مقدار زیادی از مصرف باتری شما را احاته میکنند، موجب اشغال فضای زیادی از تلفن شما شده و سرعت پردازش داده ها را میکاهند.
آنتی ویروس اندروید
در حال حاضر بهترین راه در جهت حفظ امنیت دستگاه اندرویدی شما، دانلود اپلیکیشنهای مدنظرتان از طریق فروشگاه گوگل و یا از طریق سایتهایی است که در درجه امنیتی مناسبی اپلیکیشنها را در اختیار کاربران قرار میدهند. علاوه بر این، همواره باید سعی کنید تا لینکهای مشکوک که به واسطه ایمیل یا تلگرام به دستتان میرسند را نیز مشاهده نکنید و همچنین باید تلاش کنید تا از وبسایت هایی که مورد مشکوکی را با خود به یدک میکشند دوری کرده و بر روی هر لینکی کلیک نکنید!
منبع: دیجی رو