بهترین پردازنده های بازی در سال 2018
پردازنده یا همان CPU واحد پردازشگر مرکزی است که تمامی اطلاعات از داخل این بخش وارد یا خارج میشود. پردازنده مرکزی (CPU) از مهمترین قطعات کامپیوتر است که می توان آن را به مغز کامپیوتر تشبیه کرد. در واقع پردازنده کارهایی مربوط به فکر کردن و برنامه ریزی را انجام می دهد و هر چقدر قدرت این قطعه بالاتر باشد سرعت عمل بیشتری را در اختیار کاربر قرار می دهد.
خرید یک پردازنده مناسب بازی آن چنان که به نظر میرسد، کار سختی نیست. امروزه به لطف معرفی نسل جدید پردازندههای AMD و اینتل تقریباً برای هر سلیقه و هر رده قیمتی، محصولی مناسب یافت میشود و کمتر پردازندهای را میتوان مثال زد که ارزش خرید بالایی نداشته باشد. AMD با معرفی سری رایزن و اینتل هم با معرفی نسل هشتم تراشههای پردازشی خود، بر تعداد هستهها افزودهه و عملکرد کلی پردازنده را به شکل قابل ملاحظهای ارتقاء دادهاند. با اینکه این روزها اکثر بازیهای رایانهای بیش از هر چیز بر قدرت کارتهای گرافیک اتکا دارند و نسب به گذشته پردازنده نقش کم رنگتری در اجرای بازیها دارد، اما با این حال انتخاب یک پردازنده مناسب که هم از لحاظ قیمت و هم از لحاظ عملکرد کاملاً مطابق با نیاز کاربر باشد، یکی از دغدغههای متداول گیمرها محسوب میشود.
به همین واسطه در این مقاله قصد داریم تا شما را با تعدادی از برترین پردازندههای مناسب گیم آشنا کرده و انتخاب را برایتان تاحدودی آسانتر کنیم. چه به دنبال خرید یک پردازنده مقرون به صرفه باشید و چه قصد انجام هزینه زیاد برای خرید یک پردازنده رده بالا را داشته باشید، حتماً با ما در ادامه مطلب همراه باشید. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که معمولاً پردازندههای مختلف با طیف متفاوتی از مادربوردها سازگاری داشته و بهترین عملکرد را ارائه خواهند کرد، بنابراین اگر قصد ارتقاء سیستم و یا حتی جمع کردن یک سیستم جدید را دارید، حتماً قبل از خرید پردازنده، از سازگاری آن با مادربورد خود اطمینان حاصل کنید. برای این منظور، یک جستجوی ساده در گوگل و یا مراجعه به وب سایت شرکت سازنده مادربورد میتواند شما را به پاسخ برساند.
بهترین پردازنده مناسب بازی برای عموم کاربران
Intel Core i5-8400 (قیمت تقریبی: 180 دلار)
در واقع پردازنده Core i5-8400 اینتل را میتوان بهترین انتخاب برای اکثر کاربران علاقهمند به گیم محسوب کرد. بازیهای رایانهای معمولاً به پردازندههایی با سرعت بالا نیاز دارند و Core i5-8400 با عملکرد عالی تک رشتهای نسل هشتم اینتل و همچنین سرعت کلاک تقویت شده خود، از لحاظ کارایی کلی تنها کمی پایینتر از پردازنده گران قیمتتر Core i7-8700K قرار میگیرد. اینتل در نسل جدید پردازندههای سری Core i5 تعداد هستهها را به 6 عدد افزایش داده و همین مسئله باعث شده تا Core i5-8400 عملکرد بسیار خوبی در اجرای همزمان چندین برنامه داشته و با وجود فقدان Hyper-Threading بتواند بازیها و برنامههای دسکتاپ را به بهترین شکل ممکن اجرا کنند.
قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفه Core i5-8400 یکی از مهمترین نقاط قوت آن محسوب میشود. این پردازنده در حال حاضر با قیمت 180 دلار به فروش میرسد و این در حالی است که Core i5-8600K با وجود اختلاف اندکی که با این پردازنده دارد، قیمتی به مراتب بیشتر و برابر 245 دلار دارد. امکان اورکلاک کردن Core i5-8400 وجود ندارد که البته نقطه نبود این قابلیت چندان هم احساس نمیشود. در واقع اگر قصد استفاده از چند کارت گرافیک به صورت همزمان نداشته باشید، صرف نظر کردن از پردازندههای سری K که از قابلیت اورکلاک برخوردارند و انتخاب Core i5-8400 میتواند در هزینه خرید مادربورد نیز صرفهجویی کند. زیرا اگر بخواهید از پردازندههای سری K استفاده کنید باید به سراغ مادربوردهای سری Z370 بروید که گران قیمت هستند، اما برای پردازنده Core i5-8400 یک مادربورد از سری H370 و یا B360 نیز کفایت خواهد کرد.
در مجموع Core i5-8400 سرعت فوق العادهای داشته و قیمت آن نیز بسیار منطقی و مقرون به صرفه است، اما به هر حال اگر یک گیمر حرفهای بوده و بر روی نرخ فریم بازیها وسواس داشته باشید، ممکن است این پردازنده نتواند آن طور که باید و شاید شما را راضی کند. شش هسته پردازشی تعبیه شده در Core i5-8400 به خوبی میتواند در کارهای روزمره شما را همراهی کرده و انجام چندین کار را به صورت همزمان مهیا کند. اما در اینجا هم باید خاطر نشان کنیم که اگر از افراد فعال در زمینه استریم ویدیو، یا ویرایش فایلهای تصویری و ویدیویی، با مولتی تسکینگ سنگین هستید در این صورت میتوانید با پرداخت 50 دلار بیشتر به سراغ نسل دوم پردازنده Ryzen 5 2600X بروید.
بهترین پردازنده مناسب بازی با قیمت مقرون به صرفه
AMD Ryzen 3 2200G (قیمت تقریبی: 100 دلار)
اگر به دنبال خرید یک پردازنده مناسب بازی هستید و البته نمی خواهید تمام پس انداز خود را برای آن صرف کنید (!)، دنبال هیچ گزینه ای بهتر از Ryzen 3 2200G نگردید. شرکت AMD در ادامه استراتژی اخیر خود برای تولید واحد پردازش شتابیافته یا همان APU، این تراشه پردازشی جدید را با 4 هسته پردازشی رایزن و 8 واحد پردازشی قدرتمند رادئون وگا روانه بازار کرده و نتیجه کار نیز عملکرد بسیار عالی در اجرای انواع بازی های رایانه ای بدون نیاز به کارت گرافیک مجزا بوده است.
Ryzen 3 2200G به خوبی می تواند از عهده اجرای بازی های مسابقات ورزش های الکترونیکی (e-sports) نظیر League of Legends، Dota 2، Fortnite و Rocket League، برآمده و حتی بسیاری از بازی های AAA موجود در بازار مانند Destiny 2 و Rise of the Tomb Raider را نیز با نرخ فریم خوبی اجرا کند. ممکن است مجبور باشید برخی ازتنظیمات گرافیکی بازی ها را کاهش داده و یا حتی رزولوشن را بر روی 720p تنظیم کنید، اما با این پردازنده فوق العاده از سری رایزن خواهید توانست اکثر بازی های روز دنیا را با نرخ فریم بین 30 تا 60 اجرا کنید که برای محصولی با این قیمت بسیار ایده آل است.
حتی می توانید برای دریافت نتیجه بهتر و لذت بردن بیشتر از بازی ها، یک مانیتور ارزان قیمت با فناوری FreeSync تهیه کنید تا بازی ها روانتر دیده شده و تصویر پرش یا به هم خوردگی نداشته باشد. یکی از این نوع مانیتورها، Asus VG245H است که از رزولوشن 1080p پشتیبانی کرده و در حال حاضر با قیمت 150 دلار قابل خریدارای می باشد. همچنین از آنجا که Ryzen 3 2200G از حافظه رم سیستم شما به عنوان حافظه گرافیکی استفاده می کند، بنابراین بهتر است به سراغ رم های پرسرعتی با فرکانس بین 2933 تا 3200 مگاهرتز رفته و حداقل 8 گیگابایت حافظه رم از این نوع بر روی سیستم خود داشته باشید. هر چند که ظرفیت های پایینتر و با فرکانس های کمتر نیز بدون مشکل کار خواهند کرد. فقط باید دقت کنید که در هنگام خرید مادربورد به سراغ مدل هایی بروید که حداقل دو شیار برای حافظه رم داشته باشند، زیرا Ryzen 3 2200G در سیستم هایی که تنها از یک شیار رم استفاده می کنند کمی کند عمل می کند. در انتها باید اشاره کنیم که اگر از کاربران حرفه ای هستید، می توانید با خرید مادربوردهای سری AM4 Ryzen این APU را اورکلاک کرده و به قدرت گرافیکی بالاتری دست پیدا کنید و یا اینکه با صرف کمی هزینه یک کارت گرافیک جداگانه نیز برای سیستم خود تهیه کنید.
اگر به دنبال یک پردازنده APU با قدرت بیشتر هستید، می توانید به سراغ مدل دیگری از همین سری به نام Ryzen 5 2400G بروید که البته قیمت آن کمی بالاتر و در حدود 170 دلار است. اما با صرف این هزینه بیشتر از پردازش چند رشته ای و همچنین سه واحد پردازش گرافیکی اضافی برخوردار خواهید شد که می توانید به بهبود عملکرد پردازنده و اجرای روان تر بازی ها کمک شایانی کند. و اما یک پیشنهاد دیگر، اگر قصد دارید از یک کارت گرافیک مجزا بر روی سیستم خود استفاده کنید، شاید بهتر باشد به سراغ پردازنده چهار هسته ای Core i3-8100 بروید که قیمتی حول و حوش 120 دلار دارد. پردازنده های اینتل از پردازنده های گرافیکی خوبی بهره مند نیستند اما در صورتی که کارت گرافیک جداگانه داشته باشید، این پردازنده می تواند بازی ها را به شکل نسبتاً مناسب تری اجرا کند.
بهترین پردازنده رده بالا برای اجرای بازی ها
Intel Core i7-8700K (قیمت تقریبی: 360 دلار)
اگر از علاقهمندان پر و پا قرص بازیهای رایانه ای هستید و می خواهید بازی های روز دنیا را در آخرین درجه گرافیکی و با نرخ فریم بالا اجرا کنید، در حال حاضر هیچ پردازنده ای توان رقابت با Core i7-8700K اینتل را ندارد و این تراشه قدرتمند بهترین انتخاب شما خواهد بود. پس اگر توان مالی خوبی داشته و کارت گرافیکی در سطح GeForce GTX 1080 Ti در اختیار دارید، هیچ پردازنده ای بهتر از Core i7-8700K نمی تواند سیستم شما را کامل کرده و به یک دستگاه گیمینگ پرقدرت تبدیل کند.
این چپ پردازشی به عنوان یکی از محصولات سری K اینتل، وقتی به همراه مادربورد Z370 اینتل به کار گرفته شود از قابلیت اورکلاک بالایی برخوردار بوده و به شمار اجازه می دهد تا بیشتر از آنچه که برایش پول پرداخت کرده اید، کارایی دریافت کنید. در واقع این پردازنده اگر با یک خنک کننده مناسب همراه شود به راحتی می تواند مرز 5 گیگاهرتز را برای فرکانس پردازشی رد کرده و سیستم شما را به یک ابر رایانه تبدیل کند! اینتل در پرچمدارهای جدید خود تعداد هسته ها را نیز افزایش داده و در Core i7-8700K شاهد به کارگیری 6 هسته پردازشی به همراه 12 رشته هستیم.
در مجموع باید گفت اگر گیمر حرفه ای نیستید، نیازی نیست به سراغ پردازنده فوق قدرتمند Core i7-8700K بروید. حتی بدون اورکلاک و بدون در نظر گرفتن 6 رشته پردازشی اضافی، پردازنده Core i5-8400 با قیمت 180 دلاری خود می تواند بخش بزرگی از کارایی Core i7-8700K برایتان به ارمغان بیاورد در حالی که حدوداً نصف این پردازنده قیمت دارد، هر چند که امکان اورکلاک در Core i5-8400 وجود ندارد و باید با همان فرکانس پیش فرض پردازنده کنار بیایید. نسل دوم پردازنده Ryzen 7 2700X کمپانی AMD هم که حدود 330 دلار قیمت گذاری شده، با وجود بهره مندی از 8 هسته و 16 رشته پردازشی، نمی تواند به پای پردازنده پرچمدار اینتل برسد و در زمینه اجرای بازی ها از این تراشه پردازشی عقب تر است. Ryzen 7 2700X از لحاظ قیمت تقریباً 30 دلار ارزان تر از Core i7-8700K است و از سیستم خنک کننده اختصاصی و جذاب AMD موسوم به Wraith Prism استفاده می کند که این مورد یکی از نقاط قوت آن محسوب می شود. این در حالی است که پردازنده اینتل بدون فن خنک کننده عرضه می شود و برای خرید جداگانه آن باید حدود 30 تا 60 دلار بپردازید که با احتساب این هزینه اضافی باید گفت در حقیقت Core i7-8700K از Ryzen 7 2700X گرانتر تمام می شود.
به هر حال اگر در حالت کلی و بدون در نظر گرفتن عملکرد پردازنده در اجرای بازی ها بخواهیم قضاوت کنیم، پردازنده Ryzen 7 2700X را انتخاب خواهیم کرد اما چون اینجا بحث در مورد بازی های رایانه ای است باید اعتراف کنیم که هیچ پردازنده ای در حال حاضر توان از رده خارج کردن Core i7-8700K را ندارد.
بهترین پردازنده برای استریم کردن بازی ها
نسل دوم پردازنده های سری رایزن AMD
درست است که پردازنده های AMD در زمینه اجرای بازی ها و ارائه نرخ فریم بالا نمی توانند با تراشه های پردازشی اینتل رقابت کنند، اما برخورداری از تعداد هسته های بیشتر باعث شده تا این پردازنده ها به گزینه مناسب تری برای استریم کننده ها و ضبط کننده های گیمپلی بازی ها تبدیل شوند.
8 هسته و 16 رشته پردازشی تعبیه شده در داخل پردازنده 330 دلاری Ryzen 7 2700X این پردازنده را به بهترین گزینه برای استریم کردن بازی ها و یا ضبط گیمپلی تبدیل کرده است؛ به خصوص اگر بخواهید استریم خود را با بالاترین کیفیت، رزولوشن و بیت ریت، انجام دهید. اگر Ryzen 7 2700X برایتان کمی گران است، می توانید به سراغ پردازنده های 6 هسته ای Ryzen 5 2600X بروید که قیمتی تقریباً 230 دلاری دارد. این پردازنده نیز در زمینه استریم و ضبط ویدیو بسیار کارآمد بوده و با عملکرد چند رشته ای خود به خوبی می تواند نیاز شما را تأمین کند. رقیب این پردازنده در بین محصولات اینتل، Core i5-8600K است که فاقد قابلیت Hyper-Threading بوده و تنها از 4 هسته فیزیکی استفاده می کند.
تست هایی که توسط Tech Report و Gamers Nexus بر روی Ryzen 5 2600X و Ryzen 7 2700X انجام شده، نشان می دهند که تراشه های سری رایزن از دیدگاه شخص استریم کننده، کمی کندتر از رقبای خود از اینتل هستند، اما این نتایج برای تماشا کنندگان استریم برعکس است و پردازنده های رایزن عملکرد بهتری از خود نشان می دهند.
منبع: دیجی رو