راهنمای خرید گوشی های هوشمند اقتصادی
این روزها گوشی های هوشمند پرکاربردترین وسیلۀ شخصی محسوب میشوند و اگر بخواهیم لیستی از وسایل شخصی تهیه کنیم به احتمال زیاد گوشی های هوشمند در صدر لیست قرار می گیرند. برخی افراد علاقه خاصی به گوشی دارند و با آمدن گوشی های جدید گوشی خود را عوض می کنند. اما عده ای از افراد به دنبال گوشی هایی هستند که تنها نیازهای روزانه شان را برطرف کند و به دنبال برند و کیفیت نیستند. بنابراین قبل از خرید باید نیازهای خود را لیست کنیم و بر اساس آن ها گوشی مورد نظر خود را پیدا کنیم.
هواوی از سالها پیش فعالیت جدی خود را در بازار کشور آغاز کرده است و محصولات پایینرده و میانردهی این شرکت چینی همانند دیگر نقاط جهان، محبوبیت خاصی در بازار ایران پیدا کردهاند. سامسونگ و گوشیهای هوشمند آن بخش مهمی از بازار کشور را در اختیار دارند و این برند کرهای جایگاه مستحکمی برای خود ساخته و پرداخته کرده است. متأسفانه با توجه به تغییرات نرخ ارز و افزایش قیمت گوشیهای هوشمند، جای خالی شیائومی بهعنوان فاتح بازار بزرگ هند، بهشدت در ایران حس میشود.
۱. هواوی وای ۷ پرایم ۲۰۱۸
نسل جدید سری وای از گوشیهای اقتصادی هواوی بهتازگی با طراحی جدید و شیشهای وارد بازار گوشیهای ارزانقیمت شده است. Y7 Prime جدید با آخرین نسخهی اندروید و دوربین بهتر نسبت به نسل قبل، آمده است تا بار دیگر این سری محبوب را مطرح کند. وای ۷ پرایم ۲۰۱۸ در کنار برادران ارزانتر خود از سری وای بهزودی وارد بازار کشور خواهد شد. هواوی همانند نسل گذشته به دلیل فقدان تراشهی پایینردهی تولید خود، از تراشههای سری ۴۰۰ کوالکام بهره گرفته و ۳ گیگابایت رم برای تضمین عملکرد روان گوشی در نظر گرفته شده است.
۲. آنر ۹ لایت
برند آنر همانند برند مادر خود یعنی هواوی، به عرضهی گوشیهای خوشقیمت و باکیفیت مشهور است. آنر ۹ لایت میانردهای با قیمت مناسب و ظاهری زیبا است. طراحی زیبا و بهکارگیری شیشه برای قاب پشتی، آنر ۹ لایت را به یکی از زیباترین گوشیهای این ردهی قیمتی مبدل کرده است. کرین ۶۵۹، ۳ گیگابایت حافظهی رم و استفاده از دوربین دوگانه در پشت و جلوی این گوشی، مواردی هستند که هواوی برای این گوشی در نظر گرفته است.
۳. هواوی پی اسمارت
پی اسمارت از بسیاری جهات شبیه به آنر ۹ لایت است؛ با این تفاوت که خبری از شیشه در قاب پشتی آن نیست. دوربین اصلی دوگانه، نمایشگر ۵.۶۵ اینچی IPS LCD، کرین ۶۵۹ و باتری ۳۰۰۰ میلیآمپر ساعتی چیزهایی هستند که در آنر ۹ لایت نیز شاهد آنها بودیم. طراحی زیبای پی اسمارت همانند برادر ناتنی خود یعنی آنر لایت از نکات مثبت آن به شمار میرود. دوربین سلفی استفادهشده در پی اسمارت فاقد سنسور دوم برای ثبت عمق است. پی اسمارت در بازار چین با نام Enjoy 7S نیز شناخته میشود.
۴.سامسونگ گلکسی جی ۵ پرو
موفقیت گوشیهای سری J سامسونگ در بازارهای جهانی بر کسی پوشیده نیست؛ بهطوری که چشم این غول کرهای برای تسلط بر بازار گوشیهای اقتصادی به این سری است. گلکسی جی ۵ پرو (جی ۷ ۲۰۱۷) زبان طراحی مشابه برادر گرانقیمتترش یعنی جی ۷ پرو دارد. مهمترین تفاوت این گوشی با جی ۷ پرو را باید رزولوشن پایینتر نمایشگر و ظرفیت کمتر باتری دانست و اشاره به دوربین مشابه و تراشهی یکسان اکسینوس ۷۸۷۰ جی ۵ پرو با جی ۷ پرو خالی از لطف نیست. گوشی ارزانتری از سری جی هم با نام جی ۳ ۲۰۱۷ در بازار ایران حضور دارد که تقریبا در مشخصات فنی ضعیفتر از دو برادر گرانقیمتترش است.
۵. الجی کیو ۶
دیگر غول کرهای دنیای گوشی هوشمند روزهای خوبی پشت سر نمیگذارد؛ با این حال میانردهی کیو ۶ الجی توانست به فهرست گوشیهای اقتصادی ما راه پیدا کند. کیو ۶ در دو مدل با ۳ و ۴ گیگابایت رم در بازار کشور عرضه شده است که مدل قویتر آن با نام کیو ۶ پلاس نیز شناخته میشود. الجی تراشهی پایینردهی اسنپدراگون ۴۳۵ را برای انجام پردازشها در این گوشی به کار گرفته است. رزولوشن فول اچدی نمایشگر و استاندارد MIL-STD-810G از دیگر نکات قابل ذکر این گوشی محسوب میشود. متأسفانه خبری از حسگر اثر انگشت در Q6 نیست و هنوز اندروید اوریو را دریافت نکرده است.
۶. نوکیا ۶
اچامدی نقشههای متعددی برای زنده کردن برند نوکیا دارد و نوکیا ۶ یکی از نخستین تلاشها برای بازگشت به بازار است. این گوشی از اوایل سال گذشتهی میلادی با نمایشگر ۵.۵ اینچی فول اچدی وارد بازار شد. تراشهی اسنپدراگون ۴۳۰، ۳ یا ۴ گیگابایت رم در کنار دوربینهای اصلی و سلفی ۱۶ و ۸ مگاپیکسلی مهمترین مشخصات فنی نوکیا ۶ هستند. زبان طراحی نهچندان مدرن نوکیا ۶ برای علاقهمندان به ترندهای بازار دلچسب نیست؛ از سوی دیگر سادگی و نزدیکی رابط کاربری به اندروید خالص ممکن است برای برخی کاربران جذاب باشد.
۷. نوکیا ۵
نوکیا ۵ در حقیقت نسخهی ارزانتر نوکیا ۶ است که با حفظ و کنار گذاشتن برخی ویژگیهای برادر خود، گروه دیگری از کاربران را هدف قرار داده است. زبان طراحی نوکیا ۵ تقریبا مشابه نوکیا ۶ و تراشهی استفادهشده در آنها یکسان است. دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی و ظرفیت باتری ۳۰۰۰ میلیآمپر ساعتی چیزهایی هستند که در نوکیا ۶ نیز شاهد هستیم؛ با این حال دوربین اصلی دستخوش تغیراتی شده است. خوشبختانه هر دوی این گوشیهای اقتصادی، اندروید اوریو را دریافت کردهاند.
۸. شیائومی ردمی نوت ۴ ایکس
محصولات شیائومی همواره به مشخصات و قیمت مناسب شهره بودهاند و ردمی نوت ۴ ایکس نیز از این قضیه مستثنا نیست. شیائومی از تراشهی اسنپدراگون ۶۲۵ در کنار ۳ یا ۴ گیگابایت حافظهی رم در این گوشی استفاده کرده است. ظرفیت باتری بالای این گوشی را باید مهمترین سلاح آن در مقابل رقبای همقیمتش دانست. اندروید نوقا و مشخص نبودن برنامهی شیائومی برای آپدیت این گوشی، از نقاط ضعف آن محسوب میشود که در ادامه بیشتر به آن پرداخته خواهد شد. طراحی ردمی نوت 4X با توجه به زمان معرفی آن چندان جدید و خاص نیست؛ اما المانهای لازم برای القای حس خوب در آن به چشم میخورد.
۹. شیائومی ردمی نوت ۵ ای
ردمی نوت ۵ ای را باید ارزانترین گوشی لیست دانست که با استفاده از تراشهی اسنپدراگون ۴۲۵ و حافظهی رم ۳ یا ۴ گیگابایتی، گزینهی وسوسهکنندهای به نظر میرسد. قاب پشتی ردمی نوت 5A از پلاستیک ساخته شده است و خبری از نمایشگر فول اچدی در آن نیست. حسگر اثر انگشت، اندروید نوقا و دوربینهای ۱۳ و ۱۶ مگاپیکسلی در پشت و جلوی گوشی از بارزترین نکات قابل ذکر در مورد ردمی نوت ۵ ای است. عملکرد رضایتبخش دستگاه در این ردهی قیمتی رضایتبخش است و نمایشگر نیز بهخوبی از عهدهی نیازهای کاربر برمیآید.
۱۰. ایسوس ذنفون مکس پلاس
انمایندهی ایسوس در فهرست ما به تراشهی MT6750T و ۳ گیگابایت حافظهی رم مجهز شده و نمایشگر کشیده و طراحی مدرن ذنفون مکس پلاس آن را به گوشی زیبایی مبدل کرده است. ایسوس از دوربین دوگانه، باتری ۴۱۳۰ میلیآمپر ساعتی و نمایشگر فول اچدی ۵.۷ اینچی در میانردهی اقتصادی خود بهره میگیرد. تراشهی ضعیفتر ذنفون مکس پلاس نسبت به رقبای همقیمتش مانع تبدیل شدن آن به گزینهای ایدهآل برای کاربران شده است.
منبع: زومیت