روش های کاربردی برای گرفتن عکس های حرفه ای
یکی از بهترین و قدیمی ترین سوژه های هنری عکاسی است که لذت خاصی دارد. گاهی افراد از طریق عکاسی کسب درآمد می کنند، بعضی افراد هم برای ثبت خاطرات خود عکاسی می کنند. بسیاری از ما گاهاً با منظره هایی برخورد می کنیم و تصمیم می گیریم آن ها را ثبت کنیم، ولی وقتی با دوربینمان از آن عکس می گیریم، نتیجه مطلوب را بدست نمی آوریم.
لذت گرفتن یک عکس زیبا و باکیفیت هرکسی را مشتاق به دانستن اصول و رازهای یک عکاسی دیجیتالی می کند، در اینجا برخی از راهنمایی های مورد علاقه ما وجود دارد که به شما کمک می کند عکاسی خود را بهبود بخشید!
1. استفاده از قانون سوم
این قانون به شما کمک می کند تصاویر چشم نوازتری را با استفاده از یکی از موثر ترین قوانین ترکیب به دست بیاورید اگر می خواهید عکس هایی فوق العاده بگیرید، قانون سوم، ترکیب سری آن است که شما باید از آن استفاده کنید!
برای استفاده از قانون سوم، تصور کنید چهار خط، دو خط به صورت افقی در تصویر و دو خط عمودی در صفحه ایجاد کنید تا مربع تشکیل شود. برخی از تصاویر بهتراست در نقطه کانونی میدان مرکزی قرارگیرند، اما قرار دادن موضوع عکس در مرکز یکی از نقاط تقاطع خطوط، اغلب یک عکس زیبایی شناختی ایجاد می کند.
2. اجتناب از لرزاندن دوربین
لرزش دوربین یا تار شدن، چیزی است که می تواند هر عکاس را آزار دهد و در اینجا راه هایی برای جلوگیری از آن وجود دارد. اول، شما باید یاد بگیرید که چگونه دوربین خود را به درستی نگه دارید، از هر دو دست، یک دست سمت بدنه و دیگری لنز را بگیرد. همچنین، برای عکسبرداری دستی، اطمینان حاصل کنید که از شاتری استفاده می کنید که برای طول کانونی لنز مناسب است.
اگر سرعت شاتر شما خیلی کند باشد، هر حرکت ناخواسته از دوربین باعث می شود که کل عکس شما تار شود.
3. یادگیری استفاده از در معرض مثلث قرار دادن
برای گرفتن عکس های خود به بهترین شکل از نظر قرار گرفتن و ظاهر کلی، شما باید سه اصل را در نظر بگیرید:
دیافراگم
سرعت شاتر
ISO
شما همچنین باید روابط بین این سه کنترل را درک کنید و بلد باشید. هنگامی که شما از آنها استفاده می کنید، معمولا باید حداقل یکی از آنها را در نظر بگیرید تا نتایج مورد نظر را بدست آورید. با استفاده از حالت اتوماتیک این کنترل ها تحت نظر گرفته میشوند، اما شما هزینه ای را برای گرفتن عکس های خود نپرداخته اید و تلاشی نکرده اید که اکثرا ناامید کننده است.
4. استفاده از یک فیلترپولاریزاتور
شما فقط می توانید یک فیلتر برای لنز خود خریداری کنید، آن را پولاریزه بگیرید. نوع توصیه شده، مدل دایره ای است. زیرا این اجازه را می دهد که دوربین شما از اندازه گیری TTL (از طریق لنز) مانند نوردهی خودکار استفاده کند. این فیلتر باعث کاهش بازتاب از آب و همچنین فلز و شیشه می شود، رنگ های آسمان و شاخ و برگ را بهبود می بخشد و به شما کمک می کند تا عکس های خود را فوق العاده بیندازید تمام این کارها را تا زمانی که ازش محافظت می کنید، برایتان انجام می دهد.
5. ایجاد حس عمق
به عبارت دیگر، ایجاد عمق در عکس، در عکاسی از منظره ها واقعا کمک می کند تا عمق تصویر دیده شود و به عبارت دیگر، بیننده احساس می کند که آنها وجود دارند. از یک لنز با زاویه باز و یک دیافراگم f / 16 یا کوچکتر برای تصاویر مناضر وسیع استفاده کنید تا پیش زمینه و پس زمینه را تیره نگه دارید. قرار دادن یک شی یا فرد در پیش زمینه کمک می کند تا یک حس مقیاس قرار داده و بر روی فاصله دور تأکید کند.
6. استفاده از پس زمینه ساده
رویکرد ساده، معمولا در عکاسی دیجیتال بهترین گزینه است و شما باید تصمیم بگیرید که دقیقاً از چه چیزی می خواهید عکس بگیرید و چه چیزهایی باید درون شات و کادر شما وجود داشته باشد در صورت امکان حتما از یک پس زمینه ساده استفاده کنید. به عبارت دیگر، رنگ های خنثی و الگوهای ساده کمک می کند تا چشم شما را به نقطه کانونی تصویر متمرکز کنند.
به جای اینکه با رنگ ها و ساختمان های عجیب و غریبی که در پس زمینه وجود دارد باعث حواس پرتی بیننده شود.
7. عدم استفاده از فلش در فضاهای داخلی
فلش می تواند پرتره های داخلی بسیار خشن و غیر طبیعی ایجاد کند.بنابراین راه های مختلفی وجود دارد که شما بتوانید یک تصویر را در داخل خانه بدون استفاده از فلش انجام دهید.
8. انتخاب صحیح iso
تنظیم iso تعیین می کند که دوربین شما چقدر به نور حساس است و همچنین چگالی تصویر شما را خوب میکند. انتخاب آن، به وضعیتی که ما در آن هستیم بستگی دارد. زمانی که تاریک است ما نیاز به فشار دادن ISO به یک شماره بالاتر داریم پس در کل، تنظیم iso بسیار مهم است. زیرا باعث می شود که حساسیت دوربین نسبت به نور ایجاد شده، بیشتر شود.
پس، از آن می تواند از تار شدن تصویر جلوگیری کند، در روزهای آفتابی نیاز به iso کمتری می باشد. زیرا نور بیشتری برای کار به صورت طبیعی وجود دارد.
9. استفاده از تکنیک حرکت کردن
اگر می خواهید عکس یک موضوع در حال حرکت را بگیرید، از تکنیک حرکت کردن (panning) استفاده کنید برای انجام این کار، سرعت شاتر را حدود دو درجه پایین تر از حد لازم انتخاب کنید، بنابراین 1/250، 1/60 را انتخاب کنید. دوربین خود را بر روی موضوع نگه دارید و انگشت خود را نیمه ی راه پایین روی شاتر نگه دارید تا فوکوس را قفل کنید و هنگام آماده شدن، عکس بگیرید.
به یاد داشته باشید که آنها را در هنگام حرکتشان دنبال کنید. برای جلوگیری از لرزش دوربین و نداشتن هر گونه خطوط حرکتی، از سه پایه یا تک پایه استفاده کنید.
10. تجربه داشتن کار با سرعت شاتر
نگران بازی با سرعت شاتر نباشید تا بتوانید جلوه های جالبی ایجاد کنید، هنگام گرفتن یک شات شبانه، از سه پایه استفاده کنید. با تنظیم سرعت شات بر روی 4 ثانیه، عکسبرداری کنید.
شما خواهید دید که جنبش جسم همراه با برخی از مسیرهای نور گرفته شده است. اگر شما یک سرعت شاتر سریع از 1/25 ثانیه را انتخاب کنید، مسیرها به اندازه کافی طولانی یا روشن نمی افتند، در عوض شما حرکت را متوقف کرده اید.
منبع: دیجی رو